Budva, Muntenegru – un concediu perfect

Am revenit după o pauză lungă ca să vă povestesc despre un loc fain tare, Budva Muntenegru.

Am ales Budva, Muntenegru ca destinație pentru concediu. Zona mi-a plăcut atât de mult încât trebuie să vă povestesc și vouă.

Budva este o localitate micuță, relativ liniștită și cu ieșire la Marea Adriatică care pe mine ma cucerit definitiv.

Începutul lunii septembrie mi s-a părut ideal pentru acest concediu. Apa a fost la o temperatură decentă iar temperatura de afară a fost suportabilă.

Seara era puțin mai răcoare dar asta nu ne-a împiedicat din a sta pe plajă pentru a admira valurile line sub lumina lunii.

Cu mașina de la Timișoara până în Muntenegru.

Am plecat din Timișoara cu mașina și am parcurs drumul prin Serbia până în Muntenegru. Drumul este frumos și cu peisaje superbe atât prin Serbia cât și prin Muntenegru.

O bună parte din drum este prin zone montane. Accesul în Budva este pe un drum realizat prin munte la propriu. Multe tunele și serpentine cu peisaje care te fac să te pierzi în frumusețea lor.

Budva are de toate, mare, munte și clădiri frumoase. Ne-am cazat prin booking.com și în fiecare zi mergeam cam 20-30 de min pe jos până la plajă. Poți lua un taxi sau Uber dacă simți nevoia dar pierzi viața orașului.

Budva Orașul mic și plin de viață

Peste tot este plin de fast fooduri, cafenele, restaurante cu prețuri decente.

Plaja este cu pietriș fin iar în apă poți da lejer de o placă pietroasă dar apa este superbă. Vă recomand să vă luați ochelari de snorkeling. Culoarea apei și peștii sunt absolut de neratat.

Activități sunt multe și puteți alege între croaziere pe mare, ski jet, parasaling și multe altele. Știți vorba aia, bani să aveți că de restul se ocupă ei.

Noi am încercat parasaling-ul de data asta și croaziera pe mare ca să vedem insulele și să ajungem pe plaja Ploce.

Croaziera costa cam 10 euro/persoană. Croaziera constă într-un tur al insulelor din jur, o oprire de 30 de minute pentru înnot la peșteră și ultima oprire este pe plaja Ploce. Pe plajă unde poți rămâne până la ora 18.00 când se întoarce ultimul vapor către Budva. Biletul pentru croazieră include și returului de la plajă.

Când vrei să zbori dar nu ai aripi, alegi parasaling.

Parasalingul este cam 60 de euro/2 persoane și își merită toți banii. O tură durează 15 minute și poți vedea de la înălțime toată zona. Senzația de a fi deasupra apei nu se compară cu nimic.

Șezlongul și umbrela se plătesc pe plajă și prețurile diferă în funcție de plajă. De exemplu, pentru 2 șezlonguri și o umbrelă am plătit 10 Euro pe plaja Ploce și 20 de Euro pe plaja Mogren. Pentru cei care doresc să stea pe prosop sau rogojină există zone free unde se pot așeza liniștiți.

Partea bună este că se poate plăti cu cardul aproape peste tot. Noi am folosit Revolut cât am putut de mult și am să vă povestesc despre el într-un alt articol.

Vă recomand Budva pentru un concediu odihnitor. O să vă întoarceți plini de energie și veți rîmâne cu un dor în suflet.