Uncategorized

City break – Budapesta

Ce poți face atunci când vrei să schimbi peisajul și să descoperi locuri noi? Un city break în care să explorezi locuri noi.

Am ales Budapesta pentru ultimul city break și mi-a plăcut mult, foarte mult chiar dacă vremea nu a fost foarte primitoare cu noi.

Am vizitat Budapesta în Mai când vremea nu se putea decide între primăvară și toamnă.

Am prins o zi cu soare iar restul a plouat dar nu am avut o problemă cu asta. În Budapesta ai ce face chiar dacă afară plouă.

În prima zi am pornit la pas de la hotel către oraș. Este o modalitate foarte bună de a vedea cât mai mult din oraș. Mersul pe jos îmi permite să descopăr arhitectura și să îmi formez o părere despre cum arată viața oamenilor de acolo.

Deși este un oraș mare, Budapesta este curată și îngrijită. Cartierele sunt cochete și îngrijite, pline de verdeață iar acest lucru mi-a plăcut mult.

Am fost să vizităm Cidatella și am mers cam 4 km de la hotel până acolo. O să ziceți că este mult dar toată distanța asta ne-a dat ocazia să vedem localuri cu mâncare, baruri și alte zone care mai târziu ne-au folosit.

Citadella este un loc superb de unde poți vedea întreg orașul. Este aglomerat și atenție mare la a avea bani cash cu voi că altfel nici la baie nu puteți merge 🙂

La Citadella puteți ajunge pe jos, pe cărările disponibile în parcul de baza ei sau cu mașina/autobuzul. Eu vă recomand să mergeți pe jos că este de 1000 de ori mai frumos.

De la Citadella am plecat pe jos pe drumul care permite accesul mașinilor până sus. Astfel am ajuns putut explora străzile din jurul Citadellei și să cunosc și partea „normală” a orașului.

De multe ori am impresia că am uitat să ne bucurăm de lucruri și facem totul doar în grabă. Vizităm un oraș cu un itinerariu fix și pe ceas fără să ne uitam în jurul nostru.

După vizita la Citadella, am căutat un loc unde să mâncăm și am ajuns într-un mall. Eu nu mă dau în vânt după mâncare de fel și nici nu sunt curioasă să încerc lucruri noi în acest domeniu.

După ce am mâncat, am căutat un bar unde să găsim bere specifică și am găsit cu greu unul care să accepte plata cu cardul.

Sincer nu m-aș fi așteptat ca într-un oraș de nivelul Budapestei să ne fie greu să găsim localuri care să accepte plata cu cardul.

Norocul nostru că umblăm peste tot cu Revolut. Am scos de la ATM forinti la un curs foarte bun și fără comision. O să vă povestesc despre cadrul minune într-un articol dedicat. Promit!

În urmatoarele zile am vizitat Muzeul de Istorie Militară. Cea mai bună alegere pentru o zi ploioasă. Aici ne-am petrecut aproximativ 3-4 ore în care ne-am uitat la diverse arme, uniforme și alte obiecte folosite de armată de-a lungul timpului.

Vă recomand să dați o fugă până la Muzeul de Istorie Militară. Biletul este de 1500 ft pentru un adult.

Într-o altă zi am fost la Acvariu și m-am simțit ca un copil mic ușor de impresionat. Acvariu este destul de bine populat iar pisicile de mare sunt foarte prietenoase. Atât de prietenoase încât vin la mângâiat – absolut adorabile.

Dacă ajungeți în Budapesta, nu ratați grădina zoologică. Aici aveți nevoie de cel puțin 3 ore ca să vizitați toate animăluțele, păsările și peștișorii. Dacă aveți copii, puteți să petreceți ceva timp la locul de joacă care este destul de interesant pentru cei mici.

Vă recomand Budapesta și abia aștept să citesc părerile voastre despre acest oraș.