Părerile lui Lorelai

Din viață adunate – vol.IV

Câtă energie consumi cu discuții inutile?

Am observat recent că nu mai am energie rămasă pentru discuții care știu de la început că nu au niciun rezultat.

Energie pentru acele discuții pe subiecte controversate despre care toată lumea are o părere pe care nu vrea să o schimbe.

Consum atât de multă energie cu propriile gânduri în fiecare zi încât nu mai am răbdare și nici chef să particip la aceste clasice discuții care par să rezolve cele mai grave probleme ale omenirii.

Sunt momente în care mă întreb dacă cei din jurul meu realizează câte lucruri ar putea face cu energia pe care o consumă cu aceste discuții lipsite de orice acțiune.

Mi-a trebuit destul de mult timp să identific cauza epuizării constante pe care o resimțeam. Încă nu am identificat toate sursele dar am descoperit un factor cheie pentru mine. O modalitate de a evada cu gândurile mele și să le accept așa cum sunt ele.

Mulți încearcă să își alunge demonii dar cred că cel mai ușor este să îi îmbrățisezi și să îi înțelegi. O dată ce ți-ai înteles proprii demoni este mult mai ușor să îți canalizezi energia către ceea ce este cu adevărat important pentru tine.

Perioada sărbătorilor este una obositoare pentru mine. Este obositor să stau prin oameni cu energii diferite care poartă mereu aceleași discuții inutile consumatoare de energie.

Sunt curioasă dacă acesta este un obicei specific românilor sau nu.

Oare peste tot în lume sunt familii care stau la masă și discută despre ce s-a întâmplat acum 30 de ani în țară sau cum tineretul din ziua de azi este incapabil să facă ceva cu viața lor doar pentru că folosim mai multă tehnologie la job?

Tot timpul mi s-a părut curios faptul că majoritatea oamenilor au tendința să trăiască într-un continuu sentiment de nemulțumire și cu o stare negativă decât să accepte că există și o parte pozitivă a vieții.

De fiecare dată când ies din țară fie pentru un weekend fie pentru un concediu mai lung studiez oamenii de pe strada și ce fel de energie inspiră.

Mereu am aceași impresie că oamenii sunt mai senini, mai relaxați și mai puțin încruntați. Sunt sigură că au aceleași probleme și ei dar cumva au găsit secretul spre o atitudine și energie pozitivă.

De ceva vreme caut secretul acesta pentru mine. Vreau să am o atitudine și o energie pozitivă. Nu vreau să mă mai las atrasă de partea negativă și de pesimism mereu.

Prinsă în capcana lui doar atât se poate sau așa sunt lucrurile și altfel nu se poate.

Sunt convinsă că atunci când ai o atitudine pozitivă lucrurile se schimbă în bine pentru tine. Te simți mai bine, mai încrezător în tine și începi să alegi atent ce anume merită energia ta și ce nu.

Începi să vezi cum conversații inutile sau evenimente te pot afecta pe termen scurt sau lung.

Cel mai important lucru pentru tine trebuie să fii tu.

Un lucru pe care generațiile părinților noștri nu a pus niciodată accentul este sănătatea psihică și acest lucru se vede în energia pe care o emană.

Frustrările adunate zilnic se resimt în conversații, în viziunea asupra vieții și în modul în care își trăiesc viața.

Converva-ți energia și ai grijă de sănătatea ta psihică. Alege să spui nu acelor evenimente care nu îți fac bine și te consumă