Sport acasă sau la sală?

Astăzi vreau să vă povestesc în ce constă echipamentul fitness pe care îl folosesc acasă.

Pentru mine ultimele 10 luni au fost complet diferite față de cum era viața mea până în martie 2020.

Dintr-o dată a trebui să găsesc noi modalități de a-mi desfășura activitățile zilnice într-un apartament de 50mp și atât.

Această schimbare a adus cu ea modificări destul de mari în modul în care fac mișcare.

Când mergeam la birou profitam și mergeam pe jos câțiva km buni în fiecare zi. Acum nu mai pot face acest lucru.

Reducerea mișcarii fizice pe care o făceam zilnic m-a afectat destul de tare doar ca nu mi-am dat seama la timp.

Prin vară când vă povesteam de mica excursie la munte nu v-am povestit și că am trecut de la o extremă la alta, și anume de la statul pe scaun 10 ore pe zi la mers 10 km pe zi.

Spatele și piciorul meu au zis stop și m-am trezit cu o frumoasă inflamație a nervului sciatic care m-a ținut în pat vreo 2 săptămâni și m-au trimis la alte 2 săptămâni de fizioterapie.

Atunci am zis că este momentul să fac o schimbare radicală pentru sănătatea mea.

Fiind în Timișoara de ceva vreme deja cam știu toate magazinele de unde îmi pot lua articole sportive la un preț decent și de calitate dar din dorința de a evita aglomerația din magazine am ales să mă uit pe site-urile magazinelor care oferă ridicare din magazin.

Am ales câteva articolele de fitness de la Decathlon pe care vi le recomand și vouă.

Lista articolelor pe care le folosesc în această perioadă suntȘ

  1. mini stepper
  2. banda elastica de rezistență
  3. mingea de fitness
  4. îmbrăcăminte fitness
  5. saltea

În urma fizioterapiei am rămas cu un set de exerciții pentru întărirea mușchilor spatelui ca să evit suprasolicitarea coloanei și implicit a nervilor. Exercițiile includ folosirea mingei și a saltelei.

Pe lângă exercițiile pentru spate, am inclus exerciții cu banda elastică de rezistență, și 2 gantere mici de 1kg fiecare.

Echipamentul meu de fitness este luat tot de la Decathlon pentru ca aici am găsit articole din bumbac foarte bune și rezistente la preț accesibil.

Am bustiere de susținere, tricouri fitness care sunt ideale pentru mișcare pentru permit respirarea pielii și nu țin frig în caz că transpiri.

La pantaloni alternez între pantaloni de yoga – îmi plac ca model pentru ca sunt drepți, și colanți.

Ca să vă mai spun un mic secret, am colanți pentru alergat pe vreme rece de la Decathlon și sunt ideali chiar și pentru plimbări de seara la pas alert.

Mini stepper-ul îl folosesc când am ședințe mai lungi, gen de 30-50 min. Prefer să fac pași pe stepper decât să stau pe scaun la birou. În acest mod câștig mișcare extra.

Exercițiile mi le iau de youtube sau pinterest în funcție de ce mă atrage și ce pot face fără să mă rănesc sau să am nevoie de o mulțime de echipamente. Despre asta o să povestim în alt articol.

Sunt curioasă voi cum vă mențineți activi în această perioadă? Ce echipament fitness aveți și vă place?