Părerile lui Lorelai

Motivat sau nu de frica?

Frica poate avea un rol foarte important in viata noastra. Te-ai gandit vreodata cate decizii au fost influentate de frica?

Frica de necunoscut, frica de esec, frica de a fi judecat de cei din jur….

Toate deciziile pe care le luam au la baza un factor motivant. Eu sunt curioasa cand te-ai gandit ultima data care este acel factor.

Cand ai facut ultima data un pas inapoi si te-ai gandit la acel ceva care te-a facut sa iei o anumita decizie?

Ce m-a facut sa ma gandesc astazi la acest lucru?

Simplu, viata 🙂

Stiu ca suna stupid si vag, dar de cele mai multe ori evenimentele din viata noastra venite la momentul potrivit ne pot deschide noi portite in lumea imensa a gandurilor facandu-ne sa ne dam seama de anumite lucruri care ulterior ne ajuta sa crestem.

Ce te opreste astazi sa nu lucrezi la visul tau, frica de esec?

Cum ar fi daca ai folosi acea frica ca factor motivant si sa iti demostrezi tie ca esecul nu e in prim plan si daca e sa se intample sa folosesti esecul a o ocazie de a invata ceva si de a merge mai departe?

Sunt atat de multi oameni care au dorinte si planuri pe hartie care nu vor vedea niciodata lumina zilei din cauza fricii.

Eu sunt unul dintre ei. De cele mai multe ori ezit sa pun in aplicare planurile de pe hartie pe care le-am colectionat de ani de zile tocmai din cauza gandului ‘daca e o prostie? Daca nu o sa mearga?’

Azi m-am intrebat dar ‘Daca o sa mearga? Daca cateva ore pe saptamana de munca la visul meu o sa imi aduca schimbarea de care am nevoie si o sa ma motiveze tot mai mult?

Ce avem de pierdut daca incercam?

Generatia mea a fost invatata sa fie pe modul silentios, sa nu se faca de rusine, sa isi traiasca viata in paramentrii societatii ca e mai bine.

Sunt unii care au deviat de la acest pattern dar ma intreb cum. Cum au resusit sa devieze de la acest pattern?
Au avut alt tip de parinti? Nu au crescut cu placa obisnuita a rusinii si a fricii de gura lumii?

Au gasit sustinere la cei din jur fara sa auda ‘ nu are rost, e o prostie. O sa pierzi timp si bani cu asta’

Cred ca de cele mai multe ori asigurarea succesului sta in increderea ta in tine si fortelor tale proprii. Sa faci ceea ce iti doresti fara sa iti pese de ce cred ceilalti. Dar cum faci cu frica?

Cum faci atunci cand ai nevoie de un sut in fund ca sa progresezi?

Mergi la o conferinta, gasesti un club, te lupti zilnic cu tine?

Am auzit undeva urmatorul lucru: foloseste emotiile negative ca energia de care ai nevoie sa mergi mai departe si sa faci lucrurile sa se intample. Nu este un citat exact si nici nu imi amintesc unde am auzit/citit idea dar pare a fi exact mentalitatea de care multi avem nevoie.

Foloseste frica de esec ca pe un factor motivant sa mergi mai departe si sa faci lucrurile sa mearga.

Tu ce planuri ai scoate de la naftalina daca frica nu ar fi o problema?