MarketingPărerile lui Lorelai

O zi din viața unui om de marketing

Astăzi am să vă povestesc experiența mea cu jobul de specialist marketing.

Dragostea mea pentru marketing am descoperit-o prin anul 2 sau 3 de facultate când am început cursul de Comunicare politică și am descoperit lumea comunicării prin culori și texte. După acest curs a urmat Academia Google care a ținut 3 săptămâni și am descoperit canalul Google pentru promovarea unei companii.

A urmat un master în strategii de marketing și bine înțeles jobul în marketing. Lucrez în marketing de aproximativ 3 ani și îmi place mult ceea ce fac motiv pentru care am să vă povestesc cum arată o zi din viața mea.

În România, jobul de specialist marketing este privit cu scepticism de majoritatea oamenilor. De ce? Motivul este simplu, nu cunosc ce presupune acest job și care este rolul unui astfel de om într-o compania.

Aud din ce în ce mai des expresii precum „ce aș vrea să fiu în locul tău și să stau toată ziua pe Facebook”. Expresiile astea sunt criminale și la început mă făceau să reacționez.

Viața unui om de marketing presupune multă analiză, inspirație, idei fresh și o gândire strategică. Chiar dacă marketingul se axează destul de mult pe canalele online asta nu înseamnă că este o muncă ușoară.

Cantitatea de informație și accesul facil la ea îngreunează munca unui om de marketing. Înainte era simplu, făceai o reclamă în presa scrisă sau la televizor și oamenii trebuiau să testeze produsul tău ca să te creadă. Acum lucrurile stau altfel. Acum avem persoane care își expun părerile pe orice canal iar numărul de persoane la care ajunge informația într-un timp foarte scurt este mult mai mare decât era înainte de era internetului și a Facebook-ului.

O zi din viața unui om de marketing înseamnă cifre. Analiza acelor date înregistrate în analitice și corelate cu vânzările. De multe ori cifrele sunt cele care dau coșmaruri unui om de marketing. Cel mai mare coșmar al unui om de marketing este un număr mare de vizitatori pe site și vânzări puține adică o rată mică de conversie. O rată mică de conversie îți poate consuma luni de zile până descoperi cauza care îți alungă potențialii clienți de pe site.

Tot o zi din viața unui om de marketing înseamnă inspirație. Inspirație ca să compui un text bun care să atragă publicul. Un text bun care să îi facă pe oameni să creadă în brandul tău și să comunice cu tine. Ai nevoie de inspirație pentru o imagine care să spună cât o mie de cuvinte.

O zi din viața unui om de marketing înseamnă negocieri cu potențiali parteneri care să îi ofere brandului tău vizibilitate la publicul țintă pe care îți dorești să îl transformi în client fidel.

O zi din viața unui om de marketing înseamnă cercetarea concurenței ca să vezi cum te poziționezi și ce poți face diferit față de ei.

O zi din viața unui om de marketing înseamnă pasiune pentru marketing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *