Colțul cu recomandări

Rebecca – movie review

Mrs. de Winter: [narrating] Last night I dreamt I went to Manderly again. I dreamt that where our drive once lay, a dark and tortured jungle grew. Nature had come into her own and yet the house still stood. Manderly. Secretive and silent as it had always been. Risen from the dead. Like all dreamers, I was allowed to pass through my memory. Spanning the years like a bridge. Back to that summer in Monte Carlo when I knew nothing and had no prospects.

Sunt momente în care nu am chef să caut filme și iar prima recomandare a Netflix-ului. Aseară a fost un moment de genul acesta.

Netflix mi-a recomandat filmul Rebecca ca fiind potrivit pentru mine.

Am zis ok, îi dăm o șansă.

Speram să fie un film plictisitor la care să adorm dar efectul a fost fix invers.

Filmul este o ecranizare a romanului Rebecca scris de Daphne du Maurier și face parte din categoria drama, romance și puțin thriller.

Povestea este despre un cuplu proaspăt căsătorit care se întorc din luna de miere la conacul moștenit al soțului, Maxim de Winter.

La conac totul pare a fi cuprins de o atmosferă apăsătoare și întunecată.

Proaspăta mireasă simte prezența fostei stăpâne a casei și încearcă să îi își lase propria amprentă asupra casei pentru a nu-și pierde soțul.

Secretele sunt cele care o fac pe noua domana De Winter să comită greșeli după greșeli și să aibă încredere în persoană greșită.

Acțiunea se desfășoară în jurul anilor 1930-40 când divorțul era un proces rușinos pentru familiile cu un nume important în societate iar pentru femei era o pată neagră care o va arunca în colțul întunecat al societății fiindu-i imposibil să își refacă viața.

Povestea este prezentată de noua doamnă De Winter și reprezintă povestea vieții ei de când și-a cunoscut soțul până în momentul în care își găsesc liniștea departe de Manderley.

Mrs. De Winter este o fată simplă, orfană care își câștigă traiul ca doamnă de companie pentru femei bogate și singure.

Îl cunoaște pe Maxim De Winter în Monaco.

El este un văduv, bogat și arătos care a stârnit multe povești în jurul lui datorită poveștii sale și a morții soției sale, Rebecca.

Filmul m-a captivat fără să știu de existența cărții pe care acum vreau neapărat să o citesc.

Este o poveste misterioasă care pare să cuprindă câte puțin din toate.

Secrete, crimă, iubire și complicitate.

Vă recomand să vizionați filmul sau să citiți cartea, care activitate vă atrage mai mult 🙂

Ca de obicei, mi-ar placea să știu ce filme v-au impresionat plăcut în ultima vreme.